Bu Blogda Ara

22 Mart 2009 Pazar

Hardal Soslu Karnabahar


Malzemeler :

* 2 karnıbahar
1 kase yoğurt
2 çorba k.hardal
2 çorba k.zeytinyağı
tuz,karabiber

Üzeri için:

* fesleğen

Hazırlanışı :

Karnıbaharları bütün olarak haşayın.Karnıbahar haşlandıktan çiçeklerini ayırın ve servis tabağına alın. Hardallı sosu için yoğurt ve hardalı karıştırın.Servis tabağındaki karnıbaj-harın üzerine hardallı yoğurtlu sostan döküp servis edin.

Şifa Çorbası



Malzemeler :

* 1 su b.arpa şehriye
* 1 su b.et suyu
* 1 havuç
* 1 çorba k.salça
* 1 domates
* 3 yeşil biber
* 1 kırmzı biber
* 3 diş sarımsak
* limon suyu
* 2 çorba k.un

Hazırlanışı :

Tencereye sıvıyağı alın.Üzerine arpa şehriye ilave edip kavurun.Daha sonra üzerine un koyun. Havucu küp olarak kesin.Sarımsakları ince olarak kesin.Kırmız biberleri küp olarak kesin. Yeşil biberleri küp olarak kesin. Tencereye kırmızı ve yeşil biberleri,sarımsakları,1 çorba kaşığı salça,1 adet küp kesilmiş domates ve 1 su et suyunu tencereye ilave edin. Tencereye ilk önce soğuk su ardından sıcak su ilave edip kayna kadar pişirin.

Yeşil Domates Dolması


Malzemeler :

* 1.5 kg.yeşil domates
* 2 çorba k.bulgur
* 125 gr.kıyma
* 1 soğan
* 1 çorba k.biber salçası
* 1 çorba k.domates salçası
* tuz,karabiber
* reyhan
* sıvıyağ
* su

Hazırlanışı :

İlk olarak yeşil domateslerin içini boşaltın. İç harcı için karıştırma kabına 125 gr.kıymayı alın.Üzerine 1 adet soğanı rendeleyin.Üzerine 2 çorba kaşığı bulgur 1 çorba kaşığı biber salçası,tuz ,karabiber ve reyhan ilave edip iç harcı karıştırın.Domateslerin içine kıymalı iç harçtan doldurun. Tencereye domates dolmasını dizin.Domateselerin boşaltığınız içlerini küp olarak kesin.Tavaya domateslerin içini alın ve üzerine 1 çorba kaşığı domates salçası ilave edip kaynatın.Sosu tenceredeki dolmaların üzerine boşaltın.Üzerine sıcak su verip dolmayı pişirin.

15 Mart 2009 Pazar

Ispanaklı Mantı


Malzemeler :

* 2.5 su b.un
* 1 yumurta
* 1 tatlı k.tuz
* aldığı kadar su

İç harcı için:

* 1 soğan
* 100 gr.kıyma
* tuz, karabiber

Haşlamak için:

* su
* 1 demet ıspanak

Üzeri için:

* 1 çorba k.tereyağı
* 1 kase yoğurt

Hazırlanışı :

Karıştırma kabına 2.5 su bardağı unu alın.Üzerine 1 adet yumurta kırın.1 tatlı kaşığı tuz ilave edin.Üzerine su ilave edin.
İlk önce yumurta ve suyu karıştırın.Daha sonra unuda karıştırarak kulak memesi kıvamında biraz daha sert bir hamur hazırlayana kadar yoğurun.Hamuru merdane ile açın.Merdane ile açılmış hamuru tezgaha serin.Hamuru küp olarak kesin.İç harcı için bir kapta 100 gr.kıyma ile soğan rendesini karıştırın.Kıymadan fındık büyüklüğünde yuvarak toplar yapın. Hamurun küp kesilmiş kesimlerine kıymalı harçtan koyup hamuru kapatın.Tencereye kaynayan suyu alın.Mantıları tencereye alın.Mantıların pişmesine yakın ıspanak yapraklarını ilave edip bir taşım kaynatın. Tereyağını tacada eritin.Tereyağının üzerine pulbiber ekleyip sos elde edin. Servis tabağına ıspanaklı mantıyı alın.Üzerine yoğurt ilave edin.Yoğurdun üzerine tereyağılı pulbiberli sostan döküp servis edin.

Fırında Kabak


Malzemeler :

* 3 kabak
* 2 havuç
* 1 çorba k.tereyağı
* 2 diş sarımsak
* 1 tutam dereotu
* su

Sosu için:

* 1 çorba k.un
* 2 su b.süt
* tuz,karabiber
* kaşar peynir rendesi

Hazırlanışı :

Kabakların uçkısımlarını kesin.Tencereye kaynar suyu alın.Suyun içine tereyaı,sarımsak ilave edin.Daha sonra kabakları kaynayan suya ilave edin. Kabakları pişirin.İçine 1 küp şeker atın.Kabakları pişirin. 2 adet havucu ince olarak kesin.Tenceredeki pişmekte olan kabakların içine havuçları ilave edin. Tencerereye sosu için 2 su bardağı süt,soğuk su,1 çorba kaşığı un,tuz ve karabiber ilave edip pişirin. Fırn kabına havuçları ve kabakları alın.Üzerine ince kesilmiş olan dereotunu ilave edin.Dereotunun üzerine beşamel sosu dökün. Beşamel sosun üzerine kaşar peynir ilave edin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kaşar peynir eriyene kadar pişirin.

Kış Güneşi


Malzemeler :

* 1 kg.patates
* 300 gr.havuç
* 4 kırmızı biber
* 5 diş sarımsak
* zeytinyağı
* tuz,karabiber
* biberiye
* 4 domates
* fesleğen

Üzeri için:

* 2 çorba k.lor peyniri
* kaşar peynir

Hazırlanışı :

Patateslerin ve havuçların kabuklarını soyun.Patatesleri ortadan 2 ye kesin. Patatesleri arka arkaya gelecek şeklide dizin.Havuçları ortadan 2 ye kesin.Fırın kabının ortasına havuçları dizin. Üzerine tuz ve karabiber,zeytinyağı ilave edin.
Kış güneşini önceden ısıtılmış olan 200 derecelik fırında patatesleri pişene kadar pişirin. Üzeri için 4 adet domatesi küp olarak kesin.Kırmızı biberleri yemeklik kesin. Sarımsakları ince olarak kesin. Fırından çıktıktan kış güneşinin üzerine biberiye ilave edi.Ortasına biber,patateslerin üzerine domatesleri ilave edip tekrar 200 derecelik fırına verin. Fırından çıktıktan sonra üzerine küp kesilmiş kaşar peyniri ve lor peyniri ilave edip tekrar fırına verip kaşar peynir eriyene kadar fırında pişirin.
Kış Güneşi,ana yemekler, Balkabaklı Pırasalı Börek, bedava yemek tarifleri, kolay oktay usta tarifleri, oktay usta,yemek tarifleri,

14 Mart 2009 Cumartesi

Ekmek Aşı


ekmek aşı,ekmek aşı,ekmek aşı tarifi,ekmek aşı taifleri,kolay ekmek aşı tarifi,ekmek aşı tarifi,yemek tarifleri,yemek tarifi
6 dilim köy ekmeğini tost makinesinde kızartın. Diğer tarafta üzeri için tencereye tereyağını alarak eritin. Daha sonra üzerine ince doğranmış soğanları ekleyerek kavurun. Bir süre kavrulunca üzerine kıymayı da ilave ederek beraber bir süre daha kavurun. Kıyma kavrulunca üzerine 2 adet yumuratyı kırarak iyice karıştırın. Sonrasında doğranmış domates, biber ve salçayı ekleyin. Tuzunu ve baharatlarını ayarlayarak üzerine suyunu vererek pişirin.

Suyu kıvamını bulunca tostta kızarmış ekmekleri iri doğrayarak servis kasesine alın. Üzerine hazırladığınız kıymalı sostan dökerek bir süre bekleyin. Sosu çekince çırpılmış sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapın

9 Mart 2009 Pazartesi

Çilekli Baklava


Malzemeler :

* 6 yufka
* 300 gr.çilek
* 1 su b.ceviz
* 2 çorba k.tereyağı

Şerbeti için:

* 2.5 su b.toz şeker
* 2 su b.su
* 1 dilim limon

Hazırlanışı :

İlk olarak tatlının şerbetini hazırlayarak soğumaya bırakın. Bu arada çilekleri minik minik doğrayın. Şeker ve tereyağı ile sotelemeye alın. Suyunu çekene kadar pişirin. Diğer tarafta yufkaları tepsi boyunda kesin tepsinin altını yağlayın. Birkaç kat yufka aralarına tereyağı serperek koyun. Yufkanın yarısını bu şekilde tepsiye döşeyin. Kenarlarından artan parçaları da içine ekleyebilirsiniz. Yufkaların yarısını tepsiye döşedikten sonra çilekli harcı ve kırılmış cevizleri yufkaların üzerine yayın. Daha sonra kalan yufkaları yine aralarını yağlayarak üzerine kapatın. Kenarlarını alta kıvırarak kapatın. En son üzerine de tereyağını gezdirerek dilimledikten sonra 180 derecede pişirin. İlk sıcaklığı çıkınca şerbetini verin.

7 Mart 2009 Cumartesi

Ispanaklı Yaş Pasta için Malzemeler:

Önceki gün arkadaşlarım gelince onlara Ispanaklı Yaş pasta yapmak geldi aklıma, aslında biraz tereddütte kaldım güzel olurmu , yenirmi nasıl olu diye ama nette biraz araştırayım dedim baktım ki yapanlar memnun haliden bende bir deniyeyim dedim. Tabi ben kızımdan dolayı fazla vakit bulamadığımdan arasına krema yapmak yerine krem şanti koydum işte malzemeler ve yapılışı…

Ispanaklı Yaş Pasta için Malzemeler:

3 yumurta

1,5 su bardağı şeker

1 çay bardağı sıvı yağ

2 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1 su bardağı (robottan geçirilmiş) ıspanak

Üzeri için;

2 adet muz

ceviz içi

krem şanti ve kremşantiyi yapmak için iki bardak süt

Yapılışı:

Önce ıspanakları yıkayıp ayıklayıp doğruyoruz (yaklaşık 5-6 küçük kök ıspanak), tavada kendi suyunu çekene kadar, kavuruyoruz. Robottan geçiriyoruz.

3 yumurta ve 1.5 bardak şekeri yaklaşık 10 dk kadar mikserin yüksek ayarında iyice çırpıyoruz, sıvı yağı ekleyip tekrar çırpıyoruz.

elenmiş un, kabarta tozu ve vanilyayı da ekleyip, hepsini güzelce harmanlıyoruz ve robotta kıydığımız ıspanakları da ekleyip tekrar çırpıyoruz

26 yada 28 cm borcamda üzerine yağlı kağıt koyup 180 derece önceden ısıtılmış fırında 35- 40 dk pişirdim ben.

piştikten sonrakekin kenarlarından bıçakla biraz aldım bunuda robottan geçirdim

sonra keki büyük bir bıçakla ikiye bölüp, arasına1 paket krem şanti yapıp, muz dilimleri dizip ceviz içi serptim.

sonra diğer keki üzerine kapatıp muz ceviz içi ve robottan geçirilmiş kek ( antep fıstığı gibi görünen) süsledim. Afiyet olsun…

3 Mart 2009 Salı

Patlıcanlı Kıymalı Bolu Gözlemesi


Malzemeler :

* 3 su b.un
* 1 tatlı k.kuru maya
* 1 tatlı k.tuz
* su

İç harcı için:

* 3 közlenmiş patlıcan
* 2 diş sarımsak
* 100 gr.kıyma
* 1 soğan
* 1 çorba k.salça
* tuz,karabiber
* 1 kase yoğurt
* 1 çorba k.tereyağı
* 1 çay k.toz kırmızı biber

Hazırlanışı :

Karıştırma kabına un, maya ve tuzu alın. Alabildiği kadar su ile hamuru yoğurun. Hamur hazır olunca dinlenmeye bırakın.

İç harcı için közlenmiş patlıcanları incecik doğrayın. Üzerine rendelenmiş soğan, salça ve kıyma ekleyerek karıştırın. İç harç hazır olunca dinlendirilen hamuru bezelere ayırın. Her bir bezeyi olabildiğince ince açın. Hamurun yarısına iç harçtan sürerek hamuru kapatın. Bütün hamur için işlemi uygulayın. Gözlemeleri sacda ya da tavada pişirin. Piştikten sonra sıcak

Balkabaklı Pırasalı Börek


Malzemeler:

4 yufka
2 pırasa
1 kg.balkabağı
sıvıyağ
tuz,karabiber
kırmızı biber

Üzeri için:

1 yumurta

Hazırlanışı:

Pırasaları ince doğrayarak sıvıyağda sotelemeye alın. Diğer tarafta kabakları rendeleyin. Kabaklar rendelenince pırasaların üzerine ekleyin. Üzerine tuz, karabiber ve pulbiber ekleyerek pişene kadar kavurun.

Yufkayı tezgaha yayın. Bir tarafını katlayın. Üzerine iç harcın dörtte birini yayın. Daha sonra kenarlarını üzerine katlayarak kare şeklini verin. Yağlanmış tavada iki taraflı pişirin. Bütün yufkalar için aynı işlemi uygulayın.

SAYAC