Bu Blogda Ara

31 Mayıs 2009 Pazar

Muzlu Çikolatalı Yaş Pasta


Malzemeler:

* 3 Katlı pasta tabanı (uno)
* Kakaolu pasta kreması (dr. oetker)
* 2 Adet krem şanti (dr. oetker)
* 1 Paket çikolatalı creme ole (dr.oetker)
* Süt veya su
* çekilmiş fındık
* Muz
* Rendelenmiş çikolata
* Muzlu süt veya süt (Pasta tabanını ıslatmak için)

Hazırlanışı:

* Öncelikle pasta tabanlarını muzlu süt veya süt ileıslatın, böylece kekin kremayla bütünleşmesini sağlarsınız.
* Krem şantiyi koyu kıvam alacak şekilde üzerindeki tarife göre çok az süt ile çırpın.
* Muzları doğrayın.
* Creme Ole’yi de koyu kıvamlı olacak şekilde hazırlayın.
* Pasta Kremanızı tercihen margarin eklemeden yine koyu kıvamlı olacak şekilde hazırlayın.
* Çikolatanızı rendeleyin veya hazır damla çikolata da kullanabilirsiniz
* Islattığınız pasta tabanını, kullanacağınız servis tabağına alın.
* Üzerini yeterli ölçüde krem şanti ile kaplayın.
* Krem şantinin üzerine muzları dizin ve kalan krem şanti ile muzların üzerini kaplayın ve rendelenmiş çikolatayı serpin (isterseniz pastanın üzerine de çekilmiş fındık yerine çikolata serpebilirsiniz).
* İkinci kat pasta tabanını bu aşamada yerleştirin.
* Çikolatalı creme ole’yi pasta tabanın üzerine yayın, üzerine muzları yerleştirin.
* 3. Kat pasta tabanını yerleştirin ve üzerini kakaolu pasta kreması ile kaplayın.
* Pastanın yan cephesini çatal yardımıyla çizikler atarak şekillendirebilirsiniz.
* Üzerini çekilmiş fındık, file fındık veya badem, muz veya çikolata ile süsleyebilirsiniz.

Kesme Çorba


Malzemeler:

2 su bardağı un
1 adet yumurta
1 çay bardağı su
2 yemek kaşığı kıyma
1 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı salça
4 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Nane

Yapılışı:

Yumurta, un, tuz ve 1 çay bardağı su ile hamur hazırlanır ve açılır, ince şeritler halinde kesilir. Su kaynatılır, kesilmiş olan hamurlar ilave edilir. Kıyma ve salça eklenir, kaynatmaya devam edilir. Hamurlar pişince üzerine yağda kızdırılmış nane dökülerek servis edilir.

7 Mayıs 2009 Perşembe

Kıymalı Dolandagel


Malzemeler :

* 5 su b.un
* Yarım p.yaşmaya
* 1 çay b.sıvıyağ
* 1 su b.yoğurt
* 1 tatlı k.tuz
* Aldığı kadar ılık su

İç harcı için:

200 gr.kıyma
3 soğan
1 su b.ceviz
1 çorba k.biber salçası
1 tutam maydanoz
Sıvıyağ
Tuz karabiber


Hazırlanışı :

Hamuru için 5 su bardağı karıştırma kabına alın. Unun üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin.
Unun ortasına havuz açın ve içine yarım paket yaşmaya ilave edin. Yaşmayanın üzerine 1 su bardağı yoğurdu ilave edin.Yoğurdun üzerine 1 çay bardağı sıvıyağ ve ılık su ilave edin.
İlk önce mayayı eritin. Daha sonra unu da karıştırarak hamuru yoğurun.
İç harcı için ise 3 adet soğanı yemeklik kesin. Tavaya sıvıyağı alın.Üzerine soğanları ilave edin ve soğanları kavurun.
Soğanları kavurduktan sonra üzerine 200 gr. kıyma ilave edin. Üzerine salça ilave edin ve kavurmaya devam edin. Ceviz ve maydanoz da ekleyerek az daha kavurun.

Hamuru merdane ile büyütebildiğiniz kadar açın. Üzerine iç harcı serperek rulo yapın. Biraz esneterek uzatın. Dolama börekler yapıp koparın. Hazırladığınız börekleri yalpanmış fırın tepsisine dizerek üzerine yumurta sarısı sürerek 170 derecede pişirin.
afiyet olsun

Taze Otlu Tavuk


Malzemeler :

500 gr.tavuk eti
1 kase mantar
2 kırmızı biber
3 sivri biber
Taze soğan
Taze sarımsak
Taze kekik
Mısırözü yağı
Tuz
Karabiber

Hazırlanışı :

Kuşbaşı doğranmış tavuk etini yüksek ateşte kavurun.

Diğer tarafta mantarları da doğrayarak ayrı bir yerde soteleyin. Bir süre kavrulunca üzerine biberleri de ekleyin.

Tavuklar suyunu çekince kavrulan sebzelere ilave edin. Bir süre kavrulunca taze kekik ,soğan ve sarımsağı da ekleyerek kısa bir süre daha pişirip sıcak servis edin.
afiyet olsun

Dondurmalı Limonlu İrmik Helvası


Malzemeler :

2 .5 su b.irmik
2 çorba k.tereyağı
1 çay b.sıvıyağ
2 limon

Şerbeti için:

2.5su b.toz şeker
2.5 su b.su

Üzeri için:

* dondurma

Hazırlanışı :

Tereyağını eriterek irmiği tereyağında kavurun. İyice kavrulunca üzerine suyunu vererek karıştırın.

Diğer tarafta toz şekerin üzerine limon kabuğu rendesi ekleyerek beraber ovun. Daha sonra üzerine limon suyunu da ekleyerek karıştırın. Limonlu şekeri de irmiğe ilave ederek kapağı kapalı arada karıştırarak suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu çekince kapağı kapalı bir süre dinlendirdikten sonra servis tabağına alarak ilk sıcaklığı çıkınca dondurma ile beraber servis edin.
afiyet olsun

Yoğurtlu Buğdaylı Serin Çorba


Malzemeler :

2 su b.haşlanmış buğday
500 gr. yoğurt
1 su b. nohut
1 tutam taze nane
Tuz
Zeytinyağı

Hazırlanışı :

Yoğurdu karıştırma kabına alarak çırpın. Daha sonra buzlu su ile kıvamını açıp üzerine haşlanmış nohut, buğday ve taze nane ekleyerek karıştırın. Tuz ve zeytinyağını ekleyeerk soğuk servis yapın.
afiyet olsun

4 Mayıs 2009 Pazartesi

Gelin Hanım Tatlısı


Malzemeler :

500 gr.kuru kayısı
1 su b.toz şeker
3 karanfil
Su

İç harcı için:

1 çay b.pirinç
1 çay b.toz fındık
1 havuç

Üzeri için:

* şanti
* 1 çorba k.yeşil fıstık

Hazırlanışı :

Kuru kayısıları tencereye alarak üzerine biraz sıcak su ekleyerek bir taşım kaynatın. 5 dk. kaynadıktan sonra süzerek soğumaya bırakın.

Diğer tarafta pirinci de haşlayın. Kaynayınca üzerine rendelenmiş havucu ekleyerek bir taşım daha kaynatın. Altını kapatıp ilk sıcaklığı çıkınca üzerine fındığı ekleyerek karıştırın.

Haşladığınız kayısıların içini bu harç ile doldurarak tencereye dizin. Üzerine toz şeker ve karanfili serpin. Biraz da kayısıların haşlama suyundan ekleyerek kaynamaya bırakın. Suyunu çekip lokum gibi pişince servis tabağına alıp soğumaya bırakın. Soğuyunca üzerine krem şanti sıkarak yeşil fıstık ile servis yapın.
afiyet olsun

Tavuk Kebabı


Malzemeler :

* 1 çay b.ince bulgur
* 300 gr.tavuk eti
* 1 çorba k.salça
* 1 soğan
* yarım demet maydanoz
* kimyon
* tuz
* karabiber
* kırmızı biber
* sıvıyağ

Hazırlanışı :

Tavuk kebabı için tavuk göğsünü doğrayıcıdan geçirerek kıyma haline getirin. Üzerine rendelenmiş soğan, az sıcak suda bekletilmiş bulgur, salça, ince doğranmış maydanoz ve baharatları alarak karıştırın. Kebabı şişlere takarak fırın tepsisine dizerek 190 derecede pişirin.
afiyet olsun

Elmalı Tart


Malzemeler :

2 su b.un
2 çorba k.tereyağı
Tuz

İç harcı için:

3 elma
1 çay b.toz şeker
Tarçın

Üzeri için:

* Yumurta sarısı

Hazırlanışı :

Hamuru için karıştırma kabına unu alın üzerine tuzu ekleyerek harmanlayın. Tereyağını ekleyerek hamuru alabildiği kadar soğuk su ile yoğurun. Hamuru açtıktan sonra unlanmış tart kalıba yerleştirin.

İç harcı için elmaları soyduktan sonra ince dilimleyin. Üzerine toz şeker ve tarçın ekleyerek harmanlayın. Hamurun üzerine yerleştirerek üstünü yağlı kağıtla kapatın. Daha sonra tekrar alüminyum folyo ile kapatarak 170 derecelik fırında pişirin.
afiyet olsun

SAYAC