Bu Blogda Ara
3 Mart 2009 Salı
Balkabaklı Pırasalı Börek
Malzemeler:
4 yufka
2 pırasa
1 kg.balkabağı
sıvıyağ
tuz,karabiber
kırmızı biber
Üzeri için:
1 yumurta
Hazırlanışı:
Pırasaları ince doğrayarak sıvıyağda sotelemeye alın. Diğer tarafta kabakları rendeleyin. Kabaklar rendelenince pırasaların üzerine ekleyin. Üzerine tuz, karabiber ve pulbiber ekleyerek pişene kadar kavurun.
Yufkayı tezgaha yayın. Bir tarafını katlayın. Üzerine iç harcın dörtte birini yayın. Daha sonra kenarlarını üzerine katlayarak kare şeklini verin. Yağlanmış tavada iki taraflı pişirin. Bütün yufkalar için aynı işlemi uygulayın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder