Bu Blogda Ara
15 Mart 2009 Pazar
Fırında Kabak
Malzemeler :
* 3 kabak
* 2 havuç
* 1 çorba k.tereyağı
* 2 diş sarımsak
* 1 tutam dereotu
* su
Sosu için:
* 1 çorba k.un
* 2 su b.süt
* tuz,karabiber
* kaşar peynir rendesi
Hazırlanışı :
Kabakların uçkısımlarını kesin.Tencereye kaynar suyu alın.Suyun içine tereyaı,sarımsak ilave edin.Daha sonra kabakları kaynayan suya ilave edin. Kabakları pişirin.İçine 1 küp şeker atın.Kabakları pişirin. 2 adet havucu ince olarak kesin.Tenceredeki pişmekte olan kabakların içine havuçları ilave edin. Tencerereye sosu için 2 su bardağı süt,soğuk su,1 çorba kaşığı un,tuz ve karabiber ilave edip pişirin. Fırn kabına havuçları ve kabakları alın.Üzerine ince kesilmiş olan dereotunu ilave edin.Dereotunun üzerine beşamel sosu dökün. Beşamel sosun üzerine kaşar peynir ilave edin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kaşar peynir eriyene kadar pişirin.
Etiketler:
ana yemekler,
Fırında Kabak,
oktay usta,
türk mutfağı,
yemek tarifleri,
Yeşil Elma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder