Bu Blogda Ara
7 Mayıs 2009 Perşembe
Dondurmalı Limonlu İrmik Helvası
Malzemeler :
2 .5 su b.irmik
2 çorba k.tereyağı
1 çay b.sıvıyağ
2 limon
Şerbeti için:
2.5su b.toz şeker
2.5 su b.su
Üzeri için:
* dondurma
Hazırlanışı :
Tereyağını eriterek irmiği tereyağında kavurun. İyice kavrulunca üzerine suyunu vererek karıştırın.
Diğer tarafta toz şekerin üzerine limon kabuğu rendesi ekleyerek beraber ovun. Daha sonra üzerine limon suyunu da ekleyerek karıştırın. Limonlu şekeri de irmiğe ilave ederek kapağı kapalı arada karıştırarak suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu çekince kapağı kapalı bir süre dinlendirdikten sonra servis tabağına alarak ilk sıcaklığı çıkınca dondurma ile beraber servis edin.
afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder