Bu Blogda Ara

31 Mayıs 2009 Pazar

Muzlu Çikolatalı Yaş Pasta


Malzemeler:

* 3 Katlı pasta tabanı (uno)
* Kakaolu pasta kreması (dr. oetker)
* 2 Adet krem şanti (dr. oetker)
* 1 Paket çikolatalı creme ole (dr.oetker)
* Süt veya su
* çekilmiş fındık
* Muz
* Rendelenmiş çikolata
* Muzlu süt veya süt (Pasta tabanını ıslatmak için)

Hazırlanışı:

* Öncelikle pasta tabanlarını muzlu süt veya süt ileıslatın, böylece kekin kremayla bütünleşmesini sağlarsınız.
* Krem şantiyi koyu kıvam alacak şekilde üzerindeki tarife göre çok az süt ile çırpın.
* Muzları doğrayın.
* Creme Ole’yi de koyu kıvamlı olacak şekilde hazırlayın.
* Pasta Kremanızı tercihen margarin eklemeden yine koyu kıvamlı olacak şekilde hazırlayın.
* Çikolatanızı rendeleyin veya hazır damla çikolata da kullanabilirsiniz
* Islattığınız pasta tabanını, kullanacağınız servis tabağına alın.
* Üzerini yeterli ölçüde krem şanti ile kaplayın.
* Krem şantinin üzerine muzları dizin ve kalan krem şanti ile muzların üzerini kaplayın ve rendelenmiş çikolatayı serpin (isterseniz pastanın üzerine de çekilmiş fındık yerine çikolata serpebilirsiniz).
* İkinci kat pasta tabanını bu aşamada yerleştirin.
* Çikolatalı creme ole’yi pasta tabanın üzerine yayın, üzerine muzları yerleştirin.
* 3. Kat pasta tabanını yerleştirin ve üzerini kakaolu pasta kreması ile kaplayın.
* Pastanın yan cephesini çatal yardımıyla çizikler atarak şekillendirebilirsiniz.
* Üzerini çekilmiş fındık, file fındık veya badem, muz veya çikolata ile süsleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

SAYAC