Bu Blogda Ara

26 Kasım 2009 Perşembe

Oktay Usta Mercimek Köftesi


Malzemeler :

* 2 su b. kırmızı mercimek
* 1 su b. ince bulgur
* 2 kuru soğan
* 1 çorba k. biber salça
* 1 çorba k. domates salçası
* 1 demet maydanoz
* 1 demet yeşil soğan
* 1 limon
* zeytinyağı
* tuz, karabiber
* kıvırcık

Hazırlanışı :

Ayıkladığınız mercimekleri yıkadıktan sonra tencereye alarak üzerini 1 parmak geçecek kadar su koyup pişmeye bırakın. Pişen mercimeklerin üzerine bulgurları da ekleyerek karıştırıp kapağı kapalı bir süre çekmesini sağlayın. Daha sonra havalandırarak soğumasını sağlayın.

Diğer tarafta soğanları doğrayıp sıvıyağda kavurun. Ardından üzerine salçaları da ekleyerek bir süre kavurun. Mercimek ve bulgur karışımına kavrulmuş soğan ve salçayı da ilave edin. Üzerine ince doğranmış yeşil soğan, maydanoz ve 1 limonun suyunu ekleyerek yoğurun. Tuzunu, baharatlarını ve yağını ayarladıktan sonra kek kalıba basarak yeşilliklerle süslenmiş tabağa alıp servis edin.

Hiç yorum yok:

SAYAC