Bu Blogda Ara
8 Eylül 2009 Salı
Oktay Usta Armut Marmelatı Tarifi
merhaba arkadaşlar
armut mevsimi gelip geçmeden bir armut
marmelatı paylaşmak istedim tabi günümüzde
seracılık tufanda meyvecilik vs var
eskisi gibi değil be artık herşey değişiyor
her yer beton oluyor her yer taş toprak
bulana aşk olsun nerde toprak sadece
çöller toprak geri kalan heryer
taş çimento dünya yaşanılmaz oluyor her geçen gün
buyrun kolay gelsinn. yaşam dada kolay gelsin tariftede..
MALZEMELER
1.200 gr armut
600 gr toz şeker
karanfil
HAZIRLANIŞI
Armutları yıkayıp, dört eşit parçaya bölün. Çekirdekleri çıkarıp, çekirdek yataklarını temizledikten sonra tencereye koyun. Tencereye bir miktar su ve birkaç adet karanfil koyduktan sonra tencerenin kapağını kapatıp orta ateşe oturtun. Armutlar sularını salıp tekrar çekmeye başladıklarında tencereyi ateşten alın. Armutları tahta bir kaşık yardımıyla bastırarak ezip, süzgeçten geçirin. Armutlara şekeri katın ve tekrar tencereye alıp orta ateşe oturtun. Tahta bir kaşıkla karıştırarak, marmelat kıvamına buluncaya dek kaynatın. Sonra ateşten alın ve soğumaya bırakın. Ilındığında kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder