Bu Blogda Ara

8 Eylül 2009 Salı

Oktay Usta Armut Marmelatı Tarifi


merhaba arkadaşlar

armut mevsimi gelip geçmeden bir armut

marmelatı paylaşmak istedim tabi günümüzde

seracılık tufanda meyvecilik vs var

eskisi gibi değil be artık herşey değişiyor

her yer beton oluyor her yer taş toprak

bulana aşk olsun nerde toprak sadece

çöller toprak geri kalan heryer

taş çimento dünya yaşanılmaz oluyor her geçen gün

buyrun kolay gelsinn. yaşam dada kolay gelsin tariftede..

MALZEMELER

1.200 gr armut
600 gr toz şeker
karanfil

HAZIRLANIŞI

Armutları yıkayıp, dört eşit parçaya bölün. Çekirdekleri çıkarıp, çekirdek yataklarını temizledikten sonra tencereye koyun. Tencereye bir miktar su ve birkaç adet karanfil koyduktan sonra tencerenin kapağını kapatıp orta ateşe oturtun. Armutlar sularını salıp tekrar çekmeye başladıklarında tencereyi ateşten alın. Armutları tahta bir kaşık yardımıyla bastırarak ezip, süzgeçten geçirin. Armutlara şekeri katın ve tekrar tencereye alıp orta ateşe oturtun. Tahta bir kaşıkla karıştırarak, marmelat kıvamına buluncaya dek kaynatın. Sonra ateşten alın ve soğumaya bırakın. Ilındığında kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin.

Hiç yorum yok:

SAYAC