Bu Blogda Ara

15 Eylül 2009 Salı

Oktay Usta Kalbura Bastı


Malzemeler :

* 4 su b. un
* 200 gr. tereyağı
* yarım çay b. zeytinyağı
* 1 su b. pudra şekeri
* 2 çorba k. yoğurt
* 1 yumurta
* 1 paket kabartma tozu
* 1 kase ceviz

Şerbeti için:

* 4 su b.su
* 1 kg. toz şeker
* 1 dilim limon


Hazırlanışı :

Karıştırma kabına 4 su bardağı unu alın.Üzerine tereyağı,zeytinyağı,pudra şekeri,yoğurt,1 adet yumurta,1 paket kabartma tozu ilave edip tüm malzemeyi karıştırıp yoğurun.Rendenin küçük tarafıyla hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizle açın.Hamurun içine ceviz koyup kapatın.

Bu şekilde hamurları fırın tepsisine alın.Öncden ısıtılmış olan 180 dercelik fırında pişirin.Şerbeti için tencereye 4 su bardağı su ve 1 kg.toz şeker ilave edin.Üzerine 1 dilim limon ilave edip şerbeti kaynatın.Kalbura bastıyı fırından çıkarttıktan sonra üzerine şerbeti dökün.Şerbeti çektikten sonra servis edin.

oktay usta,oktay usta yemek tarifleri,oktay usta tatlı tarifleri,yemek tarifleri,resimli yemek tarifleri,kolay yemek tarifleri,oktay usta kalburabastı

Hiç yorum yok:

SAYAC