Bu Blogda Ara
17 Eylül 2009 Perşembe
Oktay Usta Mantı Çorbası Tarifi Yapılışı
merhaba arkadaşlar
duydunuz mu bilmem ama mantınında çorbası var
evet evet mantı çorbası bunun üzerine ne denilebilirki
ne deseniz boş denemek lazım hadi deneyelim
mutfağa doğru yol alsak ii olcak koaly gelsin..
Malzemeler
250gr kayseri mantısı(hazır yada yapapilirsiniz)
1 tepeleme yemek kaşığı un
5 su bardağı su
1 çay kaşığı kuru nane
300 gr yoğurt
2.5 yemek kaşığı tere yağı,
kırmızı biber ve kara biber
Hazırlanışı
Büyük bir tencerede 1 yemek kaşığı unu soğuk suyla ezin, naneyi ekleyin ve karıştırarak üzerine 5 su bardağı suyu ekleyin. Kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edin kaynayınca arzuya göre tuz ilave edip mantıyı ilave edin. Orta ateşte mantıyı pişirin. Ocaktan aldıktan sonra biraz ılımaya bırakın. ayrı bir kapta yoğurdu ezin(yoğurdu pişen çorbanın kıvamına göre yani çorbanın koyuluğuna göre cıvık veya katı ezin) ılıyan çorbanın tam ortasına yoğurdu yavaş yavaş dökün ve homajen olarak dağılması için karıştırın.(yoğurdun, çorbanın tam ortasına dökülmesinin sebebi yoğurdun sıcaktan kesilmemesi içindir) üzerine tereyayı kızartıp karbiber ve kırmızı biber ekleyin .
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder