Bu Blogda Ara
6 Eylül 2009 Pazar
Oktay Usta Türkistan Pilavı Tarifi
merhaba arkadaşlar
dünyaya açılmak istedik bugün size
Türkistan'ın en doğu ucundan sesleniyoruz
Türkistan'da pilav çok meşhur neredeyse herkes
pilav delisi sabah kahvaltıda öğle yemeğinde akşam
yemeğinde meyve yerine pilav yiyorlar o kadar
abartmışları ki artık her köşe başında bir pilav zinciri restaurant
pilav sevmeyene kız vermiyorlar..
hadi kolay gelsin..
Malzemeler
• 3 bardak pirinç
• 1 kg tamamen yağı temizlenmiş kuzu kuşbaşı
• 2 adet havuç
• 1 büyük soğan
• 1 çay bardağı sıvı yağ
• 1 çorba kaşığı karabiber
• 1 çorba kaşığı tuz
Yapılışı
Pirinç ılık ve tuzlu su ile ıslatılır. Etler 2 çorba kaşığı yağ ve 1 bardak su ile orta dereceli ateşte ağzı kapalı olarak pişirilir. Suyu çekince etler 7-8 dakika hafif kavrulur, soğanlar piyaz (ay ay) doğranır.
Havuçlar kibrit çöpü şeklinde doğranıp soğanlarla birlikte sıvı yağda kavrulur. Pirincin suyu süzülür, soğan ve havuçlarla 10 dakika kavrulur. En son kavrulmuş etler karabiber ve tuz eklenir. Pilavın suyu koyularak 15 dakika kısık ateşte hiç karıştırılmadan pişirilir. 15 dakika demlenmeye bırakılır ve sıcak servis yapılır.
Türkistan Pilavı ,Türkistan Pilavı tarileri,Türkistan Pilavı tarifi,Türkistan Pilavı tarif,Türkistan Pilavı yapılışı,Türkistan Pilavı yapımı,Türkistan Pilavı anlatımı,Türkistan Pilavı resimli anlatım,Türkistan Pilavı nasıl yapılır,Türkistan Pilavı oktay usta,oktay usta Türkistan Pilavı tarifi,Türkistan Pilavı ramazan tarifleri,Türkistan Pilavı ramazan yemekleri,Türkistan Pilavı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder