Bu Blogda Ara

4 Mayıs 2009 Pazartesi

Gelin Hanım Tatlısı


Malzemeler :

500 gr.kuru kayısı
1 su b.toz şeker
3 karanfil
Su

İç harcı için:

1 çay b.pirinç
1 çay b.toz fındık
1 havuç

Üzeri için:

* şanti
* 1 çorba k.yeşil fıstık

Hazırlanışı :

Kuru kayısıları tencereye alarak üzerine biraz sıcak su ekleyerek bir taşım kaynatın. 5 dk. kaynadıktan sonra süzerek soğumaya bırakın.

Diğer tarafta pirinci de haşlayın. Kaynayınca üzerine rendelenmiş havucu ekleyerek bir taşım daha kaynatın. Altını kapatıp ilk sıcaklığı çıkınca üzerine fındığı ekleyerek karıştırın.

Haşladığınız kayısıların içini bu harç ile doldurarak tencereye dizin. Üzerine toz şeker ve karanfili serpin. Biraz da kayısıların haşlama suyundan ekleyerek kaynamaya bırakın. Suyunu çekip lokum gibi pişince servis tabağına alıp soğumaya bırakın. Soğuyunca üzerine krem şanti sıkarak yeşil fıstık ile servis yapın.
afiyet olsun

Hiç yorum yok:

SAYAC