Bu Blogda Ara
17 Aralık 2008 Çarşamba
Beşamel Soslu Tavuklu Ispanak
Malzemeler :
* 1 tavuk göğsü
* 2 soğan
* 2 diş sarımsak
* 2 havuç
* 700 gr. ıspanak
* 1 domates
Beşamel sos için:
* Sıvıyağ
* 2 çorba k. un
* 2,5 su b. süt
* tuz, karabiber
* muskat
Üzeri için:
* Kaşar peyniri
Hazırlanışı :
2 adet soğanı yemeklik kesin.Tavaya soğanı ilave edin ve soğanı kavurun.1 adet tavuk göğsünü küp olarak kesin.Soğanların üzerine tavuk etini ilave edin.Daha sonra üzerine küp kesilmiş olan domatesi ilave edin.Daha sonra tavukların üzerine ıspanak yapraları ilave edin ve birlikte soteleyin.Beşamel sosu için ise sıvıyağı tencereye alın.Üzerine 2 çorba kaşığı un ilave edin.Unu kavurun.
Un kavrulduktan sonra Unun üzerine 2.5 su bardağı sütü ilave edin.Daha sonra üzerine tuz ,karabiber ve muskat rendesi ilave edin.Tavuklu ıspanak karışımını fırın kabına alın.Üzerine havuçları dizin.Üzerine beşamel sosu dökün.Beşamel sosun üzerine kaşar peynir rendesi ilave edin.Daha sonra önceden ısıtılmış olan 180 dercelik fırında pişirin.
Etiketler:
ana yemekler,
beşamel sosu,
ıspanak,
tavuk,
Tavuk Yemekleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder