Bu Blogda Ara

25 Aralık 2008 Perşembe

hurmalı tart


MALZEMELER:
1 kg trabzon hurması
1 su b.tozşeker
2 çorba k.nişasta
hamuru için:
2.5 su b. un
1 tatlı k.kabartma tozu
1 su b. badem tozu
1 su b. toz şeker125 gr.
tereyağı1 fiske tarçın,
muskat
1 limon kabuğu rendesi
1 yumurtabuzlu su
HAZIRLANIŞI:

2.5 su b. un karıştırma kabına alınır.şeker, kabartma tozu ve toz bademeklenerek karıştırılır.eritilmiş tereyağı, yumurta muskat ve limonkabuğu rendesi de eklenerek hamuru hazırlanır.hamurdan üzeri içinbiraz ayrılır. kalan hamur .kalıp büyüklüğünde açılır yağlanmış unlanmıştart kalıbına alınır.iç harcı için;hurmalar bir kaba alınır.tozşeker ve nişastaekelnerek blenderle ezilir.tart hamurunun üzerine dökülür.daha sonraayrılmış hamurdan şeritler yapılarak süslenir.önceden ısıtılmış fırında170 dercede pişirilir. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

SAYAC