Bu Blogda Ara

15 Aralık 2008 Pazartesi

Soganli Biftek

MALZEMELER

3 büyük soğan
2-3 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı toz kırmızı biber
100 ml kızartmalık yağ
1 çorba kaşığı tereyağı
500 gr haşlanmış kırmızı lahana
Bir tutam toz şeker
Tuz
Karabiber
2 çorba kaşığı sirke
150 ml et suyu
450 gr dondurulmuş patates kroketi (marketlerde satılıyor)
4 dana biftek
1 tatlı kaşığı nişasta

YAPILIŞI:

Soğanları ayıklayıp yarım soğanı kenara koyun. Geri kalanını halka şeklinde doğrayın.
Halkalara un ve toz biber serpin, altın sarısı rengini alana dek bol yağda kızartın. Soğanları, fazla yağlarını süzülmesi için kağıt havluya yerleştirin.
Fırını 225 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Kalan soğanları küp şeklinde doğrayıp sıcak yağda kızartın.
Lahana, şeker, tuz, karabiber ve sirke ekleyin. 10 dakika kızarttıktan sonra içine et suyu ilave edin.
Patates kroketlerini paketin üzerindeki tarife göre 225 dereceye ayarlı fırında pişirin.
Biftekleri yıkayıp tuzladıktan sonra üzerlerine karabiber serpin.
Bir tavada yağ kızdırın ve biftekleri içinde 3-4 dakika kızartın. Kızarttıktan sonra sıcak kalacak şekilde muhafaza edin.
Eti kızarttığınız tavaya biraz et suyu ilave ederek nişastayla karıştırın.
Etleri soğan, sos, kroket ve kırmızı lahanayla beraber servis edin

Hiç yorum yok:

SAYAC