Bu Blogda Ara
25 Aralık 2008 Perşembe
Çıtır Paneli Tavuk
Malzemeler :
* 5 tavuk baget
Panelemek için:
* 2 yumurta
* un
* galeta unu
* tuz, karabiber
*
* Kızartmak için sıvıyağ
* 1. Garnitür için:
6 adet patates
* 2. garnitür için:
2 soğan
Sosu için:
* Mayonez
* kapari
* kornişon turşu
* maydanoz
* yeşil zeytin
Hazırlanışı :
İlk olarak tavuk bageti önceden haşlayın.
1. garnitürü için patatesleri elma dilim şeklinde kesin.Daha sonra patatesleri haşlayın.
Tavuk bagetleri panelemek için karıştrma kabına 2 adet yumurtayı kırın ve çırpma teliyle çırpın.Tavuk bagerleri ilk önce una bulayın.Daha sonra sonra yumurtaya bulayın.Daha sonra galeta ununa bulayın.2.garnitütü için 2 adet soğanı halka halka kesin.Soğan halkalarını ayırın.Soğanların üzerine tuz ilave edin.Soğan halkalarııı suyunu biraz saldıktan sonra ilk önce una bulayın.Daha sonra yumurtaya ulayın.Daha sona galeta unua bulayın.Daha sonra patatesleri sıvıyağda kızartın.Patatesler kızardıktan sonra soğan halkalarını kızartın.Tavuk bagetleride sıvıyağda kızartın.
Sosu için kornişon turşuyu ve biberli zeytini ince olarak kesin.Bir kapta yoğurt,mayanoz,kornişon turşu,zeytin,kapari
ve ince kesilmiş olan maydanozu karıştırın.Servis tabağına kızartılmış olan tavuk baget,elma dilim patates ve soğan
halkalarını ilave edin.Yanında sosu ile servis edin. AFİYET OLSUN...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder