Bu Blogda Ara

11 Aralık 2008 Perşembe

Hindi Sarma



Malzemeler

3 çorba kaşığı zeytinyağı
yarım su bardağı süt kreması
yarım su bardağı sıcak et suyu
yarım su bardağı beyaz şarap
4 dilim kaşar peyniri
2 havuç
4 dilim dana janbon
4 dilim hindi göğüs fiotası
1 çay kaşığı biberiye
2-3 kuru adaçayı yaprağı



Hazırlanma Şekli

Filotaları düz bir yere serin hafif sarımsak tokmağı ile dövün. Her birinin üzerine sıra ile janbon kaşarpeynir dilimi haşlanmış havuçu filota uzunluğunda kesin. Kaşar peynirin üstüne yerleştirin. Etleri rulo yapın. Mutfak ipiyle bağlayın. Bir kaba alın üzerini folyo kağıdı ile kapatın buzdolabında 10 dakika bekletin.
*Yayvan bir tencereye zeytinyağı koyun. Rulo etlere biberiye ve adaçayı yapraklarını ilave edin.Zeytinyağında etleri devamlı çevirerek kızartın. Şarabı ekleyin. 4-5 dakika orta ateşte pişirin. Sıcak et suyunu tuz ekleyin. 20 dakika pişirin. Kremayı ilave edin 5 dakika da karıştırarak pişirin sıcak olarak servis yapın.


Filotaları düz bir yere serin hafif sarımsak tokmağı ile dövün. Her birinin üzerine sıra ile janbon kaşarpeynir dilimi haşlanmış havuçu filota uzunluğunda kesin. Kaşar peynirin üstüne yerleştirin. Etleri rulo yapın. Mutfak ipiyle bağlayın. Bir kaba alın üzerini folyo kağıdı ile kapatın buzdolabında 10 dakika bekletin.
*Yayvan bir tencereye zeytinyağı koyun. Rulo etlere biberiye ve adaçayı yapraklarını ilave edin.Zeytinyağında etleri devamlı çevirerek kızartın. Şarabı ekleyin. 4-5 dakika orta ateşte pişirin. Sıcak et suyunu tuz ekleyin. 20 dakika pişirin. Kremayı ilave edin 5 dakika da karıştırarak pişirin sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

SAYAC