4 kişilik - Hazırlama süresi : 10 dakika - Pişirme süresi : 30 dakika
Malzemeler;
* 200 gram tel kadayıf
* 50 gram tuzsuz dil peyniri
* 4 çorba kaşığı tereyağı
Hazırlanışı;
1. Bir tencerede ince ince ufalanmış kadayıflara 1.5 çorba kaşığı tereyağını yedirerek bir süre karıştırın.
2. Künefeyi pişireceğiniz tepsinin dibini yağlayarak kadayıfların yarısını yerleştirin. Üzerine dilimlenmiş dil peyniri koyun. En üst kısma yeniden kadayıf döşeyerek ılık fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Bir yüzü kızaran kadayıfı tekrar yağlanmış tepsiye yerleştirerek bu yüzünü de kızartın.
3. İki yüzü kızaran kadayıfı fırından alarak, üzerine fazla ağdalanmamış soğuk şurubu dökün. Sıcak servis yapın.
Bu Blogda Ara
16 Aralık 2008 Salı
Künefe
Etiketler:
ev yemekleri,
künefe,
künefe tarifi,
oktay usta,
oktay ustadan tarifler,
tatlı tarifleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder