MALZEMELER:
4 adet yufka
1 su bardağı süt
1 su bardağı fındık içi
50 gr tereyağı veya margarin
Şerbet için:
1 su bardağı su
1 su bardağı tozşeker
Limon suyu
YAPILIŞI:
Fındıkları havanda ezin. Bir tavayı yağlayın. Bir yufkayı parçalara bölüp sütle ıslatın ve tavaya yerleştirin. Üzerine çekilmiş fındığın yarısını serpin. Kalan yufkayı da parçalar halinde sütle ıslatıp üzerine yerleştirin. Kalan sütü üzerine gezdirin. Tavayı kısık ateşe alıp yufkaların kenarlarına birkaç parça margarin ekleyin. Kapağı kapalı olarak 5 dakika pişirin. Spatula yardımı ile altını konrol edip tavayı sallayın. Altı kızarınca ters çevirip diğer tarafını kızırancaya kadar pişirin. Piştikte sonra ocaktan alın. Ve şerbeti üzerinde gezdirin.
Şerbet için; su ve şekeri kaynatın. Birkaç damla limon suyu ekleyip ılınmaya bırakın. Ilık şerbeti ılık yufkanın üzerine gezdirerek dökün. Şerbeti çekince üzerine kalan fındığı serpip servis tabağına alın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder