Bu Blogda Ara

10 Ocak 2009 Cumartesi

Kaşarlı Pide


Malzemeler :

* 4 su b.un
1 p.kuru maya
1 tatlı k.tuz
1 çay b.süt
alabildiği kadar ılık su
350 gr.kaşar peyniri
1 kırmızı biber

Üzeri için:

* kırmızı biber

Hazırlanışı :

4 su b. un karıştırma kabına alınır. Ortası açılarak maya konur. Kenarlarına tuz serpilerek ortadab başlanarak karıştırılır. Süt ve alabildiği kadar su ile hamur yoğrulur. Hazırlanan hamur 4 bezeye ayrılarak servis tabağı büyüklüğünde açılır. Kenarları kıvrılarak içerisine kaşar peyniri rendesi konur. Üzerine kırmızı biber halkaları konularak yağlanmış tepsiye alınır. 180 derecelik fırında kızarana kadar pişrilir. Pişdikten sonra kenarları tereyağı ile yağlanarak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

SAYAC