Bu Blogda Ara

15 Eylül 2009 Salı

Oktay Usta Yoğurt Kremalı Çilek Tatlısı


Malzemeler :

* 3 yumurta
* 1 su b.toz şeker
* 2 su b.un
* 1 p.vanilya
* 1 p.kabartma tozu

Islatmak için:

* çilek reçeli
* sıcak su

Üzeri için:

* 1 kase süzme yoğurt
* 4 çorba k.pudra şekeri
* 2 çorba k.çilek püresi
* çilek parçaları
* toz yeşil fıstık

Hazırlanışı :

İlk olarak keki için karıştırma kabına yumurtayı ve şekeri alarak köpürene kadar çırpın. Daha sonra üzerine unu, vanilyayı ve kabartma tozunu ilave ederek karıştırın. Biraz dar bir kek kalıbına, altına yağlı kağıt koyarak hazırlamış olduğunuz hamuru dökün. 175 derecede pişirin.
Bu sırada keki ıslatmak için çilek reçelini doğrayıcıdan geçirdikten sonra biraz da sıcak su ekleyerek yumuşatın. Kek piştikten sonra bu çilek şurubunu kekin üzerine yavaş yavaş dökerek ıslatın.(Kekin üzeri kürdanla birkaç yerden delinirse şurubu daha rahat çekecektir.) Kek soğurken diğer tarafta üzeri için yoğurt kremasını hazırlayın. Bunun için karıştırma kabına yoğurt, pudra şekeri ve çilek püresini alarak karıştırın.

Kek soğuyunca hazırlamış olduğunuz yoğurt kremasını kekin her tarafına sıvayın. Üzerinde yeşil fıstık ve çilek parçaları ile servis yapın.

oktay usta,oktay usta yemek tarifleri,oktay usta tatlı tarifleri,Oktay Usta Yoğurt Kremalı Çilek Tatlısı,resimli yemek tarifleri,resimli tatlılar,oktay usta tatlıları

Hiç yorum yok:

SAYAC