Bu Blogda Ara

5 Ekim 2009 Pazartesi

Oktay Usta Patatesli Susamlı Poğaça Tarifi


Malzemeler :

* 4 su b. un
* yarım paket yaşmaya
* 1 çay b. süt
* 1 çay b. sıvıyağ
* 1 yumurta
* 1 tatlı k. tuz
* alabildiği kadar su

iç harcı için:

* 5 patates
* 1 soğan
* 50 gr. kıyma
* sıvıyağ
* tuz, karabiber

Üzeri için:

* yumurta
* susam

Hazırlanışı :

Karıştırma kabına 4 su bardağı unu alın.Unun ortasına yarım paket yaşmaya ilave edin.Yaş mayanın üzerine 1 çay b.süt
1 çay bardağı sıvıyağ ve 1 adet yumurta kırın.Unun üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin.İlk önce sıvıları ile beraber mayayı eritin.Mayanın üzerine ılıkk su ilave edin ve mayayı güzelce eritin.Daha sonra unu da karıştırarak poğaça hamurunu özleşene kadar yoğurun.Mayalanması için hamuur bie süre dinlendirin.Poğaça hamurunun iç harcı için 5 adet patatesi haşlayın. 1 adet soğanı yemeklik kesin.

Tavaya sıvıyağı alın.Tavaya soğanı alın ve soğanı kavurun.Soğanın üzerien 50 gr.kıyma ilave edin ve soğan ile beraber kavurun.5 adet haşlanan patatesleri rendeleyin.Patatesleri tavaya ilave edin ve iç harcı kavurun.Üzerine tuz,karabiber ve pulbiber ilave edip karıştırın.İç harcı soğumaya bırakın.Poğaça hamurunu bezelere bölün.Bezeleri elinizle açın ve içine patatesli kıymalı iç harçtan ilave edin ve poğaça şeklinde kapayın.Fırın tepsisine poğaçaları dizin.Üzerine yumurta sarısı sürün.Yumurtaın üzerine susam serpin ve tekrar tepsi mayasının gelmesini bekleyin.Öncden ısıtılmış olan 190 dercelik fırında pişirin.
afiyet olsun

oktay usta,oktay usta yemek tarifleri,börek tarifleri,oktay usta börek tarifleri,resimli yemek tarifleri,yemek tarifleri,videolu yemek tarifleri,oktayustam

Hiç yorum yok:

SAYAC