Bu Blogda Ara

5 Ekim 2009 Pazartesi

Toyga Çorbası


Malzemeler :

* 250 gr. kuzu eti
* 1 su b.haşlanmış nohut
* 1,5 su b.haşlanmış buğday
* tuz
*et suyu

Terbiyesi için:

* 1 kase yoğurt
* 4 çorba k. un
* yarım limon
* su

Sosu için:

* 1 çorba k. tereyağı
* 1 soğan
* nane

Hazırlanışı :

250 gr.kuzu etini önceden haşlayın.Haşlanan etin suyunu süzün.Tencereye et suyunu ilave edin.Üzerine sıcak su ilave edin.Üzerine 1.5 su bardağı haşlanmış buğday ve 1 su bardağı nohutu ilave edin ve tekrar kaynamaya bırakın.Haşlanan kuzu etini elinizle didikleyin.Kuzu etlerini tencereye ilave edin.Terbiyesi için bir kaba 1 kase yoğurtdu ilave edin.Üzerine 4 çorba kaşığı un ve yarım limon suyu ilave edin.Çırpma teliyle karıştırın.Terbiyeye ilk önce soğuk su sonra sıcak sıcak su ilave edin ki terbiye kesilmesin.Kaynamakta olan çorbanın üzerine terbiyeyi ilave edin ve tekrar kaynamaya bırakın.

Sosu için 1 adet soğanı küp olarak kesin.Tavaya 1 çorba kaşığı tereyağını ilave edin.Üzerine üzerine soğanı ilave edin ve soğanı soteleyin.Üzerine taze nane ve kuru nane ilave edin.Toyga çorbasını servis tabağına ilave edin ve üzerine sosu döküp sıcak olarak servis edin.
afiyet olsun

oktay usta,oktay usta çorba tarifleri,yemek tarifleri,resimli yemek tarifleri,çorba tarifleri,kolay çorba tarifleri,toyga çorbası

Hiç yorum yok:

SAYAC