Bu Blogda Ara

8 Aralık 2009 Salı

Elmalı Tarçınlı Fırın Sütlaç tarifi


Malzemeler :

* 1 litre süt
* 2 çorba k.pirinç
* 1 su b.toz şeker
* 2 çorba k. mısır nişastası
* 1 yumurta sarısı
* 2 elma
* 3 çorba k.toz şeker
* tarçın
* su

Hazırlanışı :

Pirinci üstünü geçecek kadar su ile pişirin. Pilavdan biraz daha pişmiş, ama parçalanmamış olması gerekiyor.
Elmaları soyduktan sonra minik küp doğrayın. 1 çay b. su ile bu elmaları pişirin. Suyunu çekip yumuşayınca 3 çorba k. toz şekeri ve taçını da ekleyip kısa bir süre daha pişirin.
Diğer tarafta sütü ve 1 su b. toz şekeri tencereye alıp çırparak pişirin. Kaynayan süte pişmiş olan pirinci ekleyip 3-4 dk. pişirin. Nişastayı ve yumurta sarısını çırparak az su ile kıvamını açın. Kaynayan tencereye azar azar dökerek kıvamını bağlayın.

Pişen elmaları sütlaç kaplarının altına paylaştırın. Ardından üzerine sütlaçı paylaştırın. Fırın tepsisine dizip yarıya kadar tepsiyi su ile doldurup fırının üst katında üstten ısıtma ile kızarana kadar 250 derecede pişirin.

oktay usta,oktay usta yemek tarifleri,oktay usta sütlaç tarifi,resimli yemek tarifleri,kolay yemek tarifleri,oktay usta tatlı tarifleri,tatlı tarifleri

Hiç yorum yok:

SAYAC