Bu Blogda Ara

3 Aralık 2009 Perşembe

Oktay Usta Damla Sakızlı Ayva Reçeli Tarifi


Malzemeler :

* 3 kg. ayva
* 3 kg. toz şeker
* 2 limon
* 1 paket damla sakızı
* 2 lt. su


Hazırlanışı :

3 kg.ayvanın kabuklarını soyun ve çekirdek kısımlarını çıkartın.Ayvaları küp olarak kesin.Tencereye ayvaları alın.

Biraz rengi dönünce üzerine 2 lite su ilave edin ve kaynamaya bırakın.

Kaynadıktanm sonra üzerine 3 kg.toz şeker dökün ve tekrar kaynamaya bırakın.Daha sonra üzerine limon suyu ilave edin ve ocaktan almaya yakın damla sakızı ilave edip pişirin.
reçel tarifleri,oktay usta reçel tarifleri,yemek tarifleri,oktay usta,oktay usta yemek tarifleri,resimli yemek tarifleri,damla sakızlı ayva reçeli,damla sakızlı ayva reçeli tarifi

Hiç yorum yok:

SAYAC