Bu Blogda Ara

28 Aralık 2008 Pazar

Hafta Sonu Güveci


Malzemeler :

* 300 gr.kuzu eti
* 1 kase mantar
* 1 kase sarı biber
* 2 soğan
* 1 baş sarımsak
* 1 kg.patlıcan
* yarım kg.domates
* 1 çorba k.tane sumak
* zeytinyağı
* tuz

Hazırlanışı :

Güvecin zeminine küp doğranmış kuzu etini alın. Üzerine iri doğranmış soğanı ve sarımsağı alın. Mantarları da ikiye bölüp dizin.Daha sonra pişme sırasına göre biberleri ve doğranmış patlıcanları da ekleyin. En üste kolay pişecek olan domatesleri de doğrayarak ilave edin. Tuzunu ve sumağını ekleyerek güvecin ağzını önce yağlı kağıtla sonra folyo ile kapatarak ocağa pişmeye alın. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

SAYAC