Bu Blogda Ara

13 Aralık 2008 Cumartesi

Hurmalı Kadayıf


Bayramda misafirlerinize kadayıf ikram etmek isterseniz diye Rumma Hanım’dan hurmalı kadayıf tarifini sizlerle paylaşıyorum. Dün yani cumartesi sabahı Türkiye’ye döndüm. Bir süre Türkiye’de olacağım. Bu sürede annemin (Nazmiye Hanım) tariflerini sizlere ulaştırmaya çalışacağım. Sevdiklerinizle birlikte güzel bir bayram geçirmenizi dilerim.

Serbeti için;

* 3su bardağı şeker
* 3 su bardağı su
* Yarım limonun suyu

Malzemeler;

* Yarım kilogram tel kadayıf
* 250 gr tereyağı
* 15 adet hurma

Hazırlanışı;

Şerbeti için, şeker ve suyu bir tencereye koyun. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip 1 dakika sonra ocaktan alın. Kenarda soğutun.
Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp, iri doğrayın. Kadayıfı bir kaba alıp avucunuzda ufalayın. Tereyağını ekleyip kadayıfla birlikte ovun. Bir kahve fincanının içine birkaç tutam kadayıf koyup üzerine bastırın. Daha sonra ortasına bir iki parça hurma yerleştirin. Yeniden kadayıf koyup elinizle bastırın. Yağlanmış bir fırın tepsisine fincanı ters çevirerek çıkarın. Kalan tüm kadayıfı aynı şekilde hazırlayıp tepsiye sık sık yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Fırından alıp üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Kadayıf şerbeti çekince servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

SAYAC