Bu Blogda Ara
26 Haziran 2009 Cuma
Ballı Lokma Tatlısı
Malzemeler :
* 3 su b. un
* Yarım paket yaşmaya
* 1 çorba k. toz şeker
* Alabildiği kadar ılık su
Kızartmak için:
* Sıvıyağ
Balı için:
* 4 su b. toz şeker
* 2 su b. su
* 1 dilim limon
* 1 su b. bal
Hazırlanışı :
Lokma için karıştırma kabına 3 su bardağı unu alın.Ununüzerine 1 çorba kaşığı toz şeker ilave edin.Unun ortasına yarım paket yaşmaya ilave edin.Yaşmayanın üzerine ılık su ilave edin ve lokma hamurunu karıştırın ve güzelce yoğurun.Daha sonra lokma hamurunun üzerini streç film ile kapatıp mayalanmasını sağlayın.
Şerbeti için tencereye 4 su bardağı toz şeker,2 su bardağı su ve 1 dilim limon ilave edin ve şerbeti kaynamaya bırakın.Şerbeti geniş bir kaba aktarın ve içine 1 su bardağı bal ilave edin.Şerbeti soğumaya bırakın.Başka bir tencereye sıvıyağı alın.Lokma hamurundan tatlı kaşığının ucu ile lokma hamurunu tencereye dökün ve kızartın.Lokmaları şerbete ilave edin.Şerbeti çeken lokmaları servis edin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder