Bu Blogda Ara

10 Haziran 2009 Çarşamba

Yılbaşı Pastası

Yılbaşı Pastası

Malzemeler :

* 2 adet sade hazır pandispanya,
* 1 paket vanilyalı pasta kreması,
* 1 paket krem şanti,
* Yarım paket kivili-yeşil elmalı jöle,
* 3 su bardağı süt,
* Muz, kivi, ananas (arzu ettiğiniz meyveleri kullanabilirsiniz),
* Pasta süsleri.

Hazırlanışı :

1. Pandispanyanın alt kısmını pastayı yapacağınız kaba alarak süt ile ıslatın,
2. Pasta ve krem şantiyi 2 bardak sütle çırparak koyu kıvamlı bir krema elde edin,
3. Islattığınız pandispanyanın üzerini krema ile kaplayın,
Üzerine meyve dilimleri dizin,
4. Meyvelerin üzerine bir kat daha krema sürün,
5. Diğer pandispanyayı kapatın ve sütle ıslatın,
6. Aluminyum folyodan yılbaşı ağacı kalıbı çıkarıp pastanın ortasına koyun ve bastırın,
7. kenarlarını krema ile kaplayın,
8. Ortasına küçük küçük doğadığınız kivileri dizin ve üzerine 1 çay bardağı su ile hazırladığınız jöleyi dökün,
9. Ağacın kök kısmını yapmak için çikolata sosu kullanabilirsiniz,
10. Etrafını pasta süsleriyle süsleyin,

Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

SAYAC