MALZEMELER:
Pandispanya İçin:
• 5 adet yumurta
• 4 kahve fincanı un
• 4 kahve fincanı tozşeker
Krema için:
• 3 çorba kaşığı tozşeker
• 2 çorba kaşığı un
• 2 su bardağı süt
• Yanm kutu labne peyniri
• Üzerine: 1 paket krem şanti
• 1 su bardağı soğuk süt
• Renkli şekerlemeler
10 kişilik
YAPILIŞI:
ÖNCELİKLE pandispanya için derin bir kasede yumurta ve tozşekeri iyice çırpın. Unu İlave edip tekrar iyice çırpın. Yağlanmış ve unlanmış yuvarlak bir kek kalıbına boşaltın. Önceden ısîılmış 180 derece fırında kabarana dek pişirin.
1 Pandispanya soğuyunca ortadan ikiye kesin.
2 İki parçasını da ters çevirip yan yana koyun. Kanat oyuğu için kenarlarından 2 üçgen parça çıkartın. Krema için, bir tencerede tozşekerle sütü karıştırın. Unu ekleyin. Topaklanmaması için tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Soğuduktan sonra labne peyniri ekleyin ve karıştırın.
3 Keklerin bir kenarının ortasına hazırladığınız kremayı sürün. Diğer kenarını üzerine kapayın. Üstünü de kaplayacak biçimde kremayı sürün.
4 Krem şantiyi soğuk sütle çırpın ve krema sıkacağına doldurun. Pastanın üstüne kelebek şekli çizin. Dilerseniz şekerlemelerle süsleyip, servis yapın.
Bu Blogda Ara
10 Haziran 2009 Çarşamba
Kelebek Pastası
Etiketler:
kelebek,
kelebek pastası,
oktay usta,
pasta,
resimli yemek tarifleri,
yemek tarifleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder