GEREKEN MALZEMELER:
• 12 çorba kaşığı irmik
• 12 çorba kaşığı tozşeker
• 1 kg süt
• 1 tatlı kaşığı margarin
• 1 paket kakaolu bisküvi
Süslemek İçin:
• Yanm su bardağı dövülmüş fındık
YAPILIŞ ŞEKLİ:
SÜTÜ, 12 çorba kaşığı irmiği, şekeri ve 1 tatlı kaşığı margarini tencereye alın. Orta hararetli ateşte tahta bir kaşık yardımıyla sürekli karıştırın. Karışım koyulaşmaya başladığında tencereyi ocaktan alın. Karışımın yarısını cam veya porselen bir kaba boşaltın. Kabın her tarafına eşit bir şekilde dağılmasını sağlayın. Daha sonra üzerine kakaolu bisküvileri dizin. Karışımın kalan yarısını da bisküvilerin üzerine dökün. Islak bir spatula yardımıyla pastanın üzerini düzleştirin. Pastayı, oda sıcaklığında soğuttuktan sonra buzdolabında 1 saat bekletin.Üzerine yarım su bardağı dövülmüş fındık serpip, servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder