Bu Blogda Ara

29 Kasım 2008 Cumartesi

Kiymalı Makarna

Malzemeler:

1 paket makarna
2 dis sarimsak
2 adet orta boy sogan
1 yemek kasigi sivi yag
200 gram kiyma
1 adet sivri biber
2 adet orta boy domates
Karabiber
Tuz

Hazırlanışı:

Tencerede su kaynatın. Tuz ve yağ ekleyin. Makarnaları da ekleyerek haşlayın.

Genişçe bir tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyin. Sarımsakları ve soğanları ince ince doğrayak kızartmaya başlayın. 2-3 dakika sonra kıymayı ekleyin. Soğanlar hafiften pembeleşinceye kadar ara ara karıştırın. Yeşil biberi de ince ince doğrayarak ekleyin. 2 dakika sonra domatesleri de ekleyin (yine yemeklik olarak doğranmış olmalı).

Haşlanan makarnaları süzün ve tencereye tekrar koyun. Tavada hazırladığımız karışımı da tencereye ekleyerek karıştırın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

SAYAC