Bu Blogda Ara

29 Kasım 2008 Cumartesi

Patlican Kebabi

Malzemeler:

1 kilogram kemer patlican
1/2 kilogram kiyma
1 adet orta boy sogan
3 dis sarimsak
4 adet orta boy domates
1 cay bardagi sivi yag
Tuz,Karabiber,Pul Biber

Hazirlanisi:

Patlicanları pijama (çizgili) seklinde soyalım ve enlemesine dilimleyelim. Dilimlediğimiz patlıcanları tuzlu suda bekletelim (1 yemek kaşığı tuz kullanalım). Diğer yanda, soğanları ve sarımsaklar çok küçük doğrayalım ve kıymanın üzerine ekleyelim. Kıymanın üzerine karabiber, pul biber ve tuzu da ekleyelim. Elimizle iyice yoguralım. Domatesleri yemeklik sekilde dograyalim.

Tuzlu suda beklettiğimiz patlıcanların suyunu iyice süzelim. Artık geriye tepsiye dizme işlemi kalıyor. Fotoğrafta da görüldüğü gibi bir patlıcan ve biraz kıyma olacak şekilde tepsimize dizelim. Tepsinin orta bölümünü domatesleri koymak için boş bırakmaya özen gösterelim. Doğradığımız domatesleri tepsinin orta bölümüne koyalım. Biber sevenler domatesin yanına yeşil biber de ekleyebilirler. Tepsimizi hazırladıktan sonra üzerine sıvı yağ (1 çay bardağı) ve tuzu yayarak ekleyelim.

175 derece fırında patlıcanlar pişene kadar (yeterince yumuşamasından anlayabilirsiniz) pişirelim. Biraz bekletip servise sunalım. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

SAYAC