Bu Blogda Ara

30 Kasım 2008 Pazar

Sandal Köfte

Malzemeler:

300 gr Kiyma
1 adet kuru sogan
1 adet yumurta
2 corba kasigi galeta unu
1 tutam maydanoz
Tuz,karabiber,kimyon

İc Harci:

12 adet taze mantar
2 adet domates
2 adet sivir biber
1 adet kuru sogan
2 dis sarimsak
1 tatli kasigi salca
Tuz,karabiber,kekik
1 tutam maydanoz
Rendelenmis kasar peyniri

Hazirlanisi;

Kıymayı karistirma kabinin icine alıyoruz. Yumurta, az miktarda galeta unu, bir tutam maydanoz, tuz, karabiber ve kimyon ilave edip karıştırıyoruz. Bir yumurta
büyüklügünden daha kücük kıyma koparıp yuvarlıyoruz ve gondol sekil veriyoruz.
Fırın kabinin icerisine diziyoruz. 160 derece yarı pismis kıvama gelene kadar kızartıyoruz. Mantarları, kuru soganı ve sarımsagı dogruyoruz. Yeterli kadar tuz koyup karistiriyoruz. Üzerine sivri biberleri ilave edip kavuruyoruz. Daha sonra
domates ilave ediyoruz. Salcasını, biberini, kekigini ve suyunu ilave edip kaynatı-
yoruz. Harcımızı süzdürüyoruz ve icerisine maydanoz dogruyoruz. Harcımızı köftenin
icerisine dolduruyoruz. Üzerine ayırmıs oldugumuz mantar suyunu koyuyoruz. Onunda
üzerine rendelenmis kasar peyniri koyup 160 derecede pisiriyoruz.AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

SAYAC