Bu Blogda Ara

7 Nisan 2009 Salı

Çikolatalı Fransız Keki


Arkadaşlarımın tavsiyeleri üzerine Portakal Ağacı’ndaki Çikolatalı Fransız Keki‘ni denemeye karar verdim. Yorumları okuduktan sonra pişirirken yakarım diye bayağı endişelendim ve keki annem yanımdayken denedim. Kek çok güzel bir şekilde pişti ve tadı da gerçekten çok güzeldi. Ama bana biraz ağır geldi, bir dilimi zor bitirdim. Tabi bu herkeste farklılık gösterir. Kahvenin yanına ikram etmek için çok hoş bir kek, denemenizi tavsiye ederim.

MALZEMELER

160 gr bitter çikolata
150 gr margarin
4 yumurta
2/3 su bardağı toz şeker
2/3 su bardağı çekilmiş ceviz/fındık
2/3 su bardağı un
1 paket vanilya
3/4 paket kabartma tozu
üzerinin sosu için;
çikolatalı sos (1 paket hazır sos + 1/2 litre süt)
1 su bardağı çekilmiş ceviz/fındık

YAPILIŞI

Margarin benmari usulü eritilir. Eriyen margarine bitter çikolata da eklenerek çikolata da benmari usulü eritilir. Çikolata hala sıcak iken derin bir kaba alınıp yumurtaların sarısı, toz şeker ve ceviz ekleyir ve iyice çırpılır. Un ve vanilya da eklenip çırpmaya devam edilir. Ayrı bir kapta yumurtaların beyazı çırpılıp köpük haline getirilir ve kek karışımına yavaşça eklenerek düşük hızda karıştırılır. Karışıma kabartma tozu da eklenerek aynı şekilde bir-iki kez daha karıştırılır.
Kek kalıbı yağlı kağıdın üzerine getirilip bir daire çizilir. Bu kağıt kek kalıbının tabanın yerleştirilir. Kalıbın kenarları da sıvıyağ ile yağlanır. Karışım kalıba yayılıp, 220C’ye getirilmiş fırında 20 dakika pişirilir.
Kek pişerken paketin arkasına göre sos hazırlanır (bir paket çikolata sosu fazla gelebilir. bu yüzden bir paketten biraz az yapabilirsiniz.) Kek fırından çıktıktan sonra kalıptan ters çevrilir ve üzerine (kenarlardan akacak şekilde) ince bir tabaka halinde sos yayılır. Kekin üzeri çekilmiş ceviz ile süslenip hemen servis yapılır.

Hiç yorum yok:

SAYAC