Bu Blogda Ara

25 Nisan 2009 Cumartesi

Yağ Mantısı


Malzemeler :

* 2 su b.un
* 2 çorba k.yoğurt
* 1 yumurta
* 1 tatlı k.kuru maya
* 1 tatlı k.tuz
* Aldığı kadar su

İç harcı için:

* 150 gr.kıyma
* 1 soğan
* Tuz,karabiber

Sosu için:

* 1 kase yoğurt
* 3 domates
* 1 tatlı k.salça
* 2 diş sarımsak
* Sıvıyağ
* Tuz,karabiber

Hazırlanışı :

Önce hamurunu hazırlayalım. Unu karıştırma kasesine alalım. Üzerine mayayı,yoğurdu,yumurtayı alalım.Üzerine tuzu ve yavaş yavaş suyu ilave ederek mantı hamurunu hazırlayalım. Hamur dinlenirken iç harcı için kıymanın üzerine rendelenmiş soğanı,tuzu ve karabiberi ekleyip karıştıralım. Sosu için tavaya rendelenmiş domatesleri Alalım.Üzerine salçayı,sıvıyağı ve doğranmış sarımsakları ilave edelim. Tuz ve karabiber İlave ederek pişirelim. Mantı hamurunu normal büyüklükten daha irice karelere keselim. Ortalarına kıyma harcından paylaştıralım. Uçlarını karşılıklı köşeleri birleştirerek kapatalım. Bol kızgın sıvı yağda kızartalım. Üzerine sarımsaklı yoğurt veya sade yoğurt dökün. En son Domates sosu da döküp sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

SAYAC