Bu Blogda Ara

30 Nisan 2009 Perşembe

Semizotlu Güveç


Malzemeler :

* 100 gr.kıyma
* 1 soğan
* 4 diş sarımsak
* 3 patates
* 1 kabak
* 1 demet semizotu
* 1 tutam pazı
* 1 kavanoz domatesli biber sosu
* zeytinyağı
* tuz,karabiber

Hazırlanışı :

İlk olarak sıvıyağı ve kıymayı güveç tencerede sotelemeye alın. Daha sonra üzerine yemeklik doğranmış soğanı ekleyerek kavurmaya devam edin. Bir süre kavrulunca üzerine halka doğranmış patatesleri dizin. Kabakları da halka doğrayarak patateslerin üzerine dizin. Sonrasında doğranmış semizotu ve pazıları da doğrayarak üzerine serpin. En son domatesli biberli sosu gezdirerek tuz ve baharatını ayarladıktan sonra kapağını kapatın. Biraz ocakta tuttuktan sonra 190 derecelik fırında pişmeye alın. Pişince ince doğranmış dereotunu üzerine serpin ve sıcakken servis yapın.

Hiç yorum yok:

SAYAC