Bu Blogda Ara

10 Haziran 2009 Çarşamba

Havuçlu Kek


Havuçlu Kek İçin Malzemeler

3 adet yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
3 su bardağı un
2 su bardağı tozşeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı ceviz
2 su bardağı havuç
1 tatlı kaşığı tarçın

Sosu için:

2 su bardağı süt
1,5 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya

Havuçlu Kek Tarifi

Kazrıştırma kabına 3 adet yumurtayı kırın. Üzerine 2 su bardağı toz şeker ekleyip çırpın. Üzerine 1 su bardağı sıvıyağ, 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilya ekleyip tekrar karıştırın.

Üzerine 1 su bardağı ceviz ve 2 su bardağı rendelenmiş havuç ekleyin. Karışımı kek kalıbına boşaltıp önceden ısıtılmış
170 dercelik fırında pişirin. Sosu için tencereye 2 su bardağı sütü alın.

Üzerine 1,5 su bardağı toz şeker, 1 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı nişasta ve 1 paket vanilya ilave edin. Sosu devamlı karıştırarak bir sos elde edin. Kekini piştikten sonra kalıbından çıkartın. Servis tabağına keki alın. Üzerine sosu dökün.

Hiç yorum yok:

SAYAC