Bu Blogda Ara

18 Haziran 2009 Perşembe

Şeftalili Ekmek Tatlısı


Malzemeler :

* 1 litre süt
* 1.5 çorba k.un
* 1 çorba k.nişasta
* 1 su b.toz şeker
* 1 yumurta sarısı
* 1 tatlı k.vanilya şekeri

Tabanı için:

* 1 p.kızarmış ekmek
* 2 su b.karışık meyve suyu

Üzeri için:

* 1 kg.şeftali
* 1 su b.toz şeker
* 1 poşet toz şanti
* 1 su b.süt

Hazırlanışı :

Ekmek tatlısının kreması için tencereye sütü alın. Üzerine un, nişasta, toz şeker, yumurta sarısı ve vanilya şekerini ekleyip çırparak pişirin.

Kızarmış ekmekleri fırın kabının altına dizin. Meyve suyunu ısıtarak kızarmış ekmeklerin üzerine dökün. Sosu çekince ilk sıcaklığı çıkmış olan kremayı da üzerine dökün.

Diğer tarafta üzeri için şeftalileri soyduktan sonra küp doğrayarak toz şekerle beraber kısık ateşte pişirin. Bu sos pişince ilk sıcaklığı çıkana kadar bekletin. Bu arada krem şanti ile kremanın üzerine yuvarlak gözler yapın. Pişirdiğiniz kremayı bu gözlere dökerek bir süre dışarda bekletin. İlk sıcaklığı çıkınca buzdolabına alarak birkaç saat beklettikten sonra soğuk servis edin.

Hiç yorum yok:

SAYAC