Bu Blogda Ara

25 Ocak 2009 Pazar

Gingergirl & Gingerboy



Malzemeler (25 adet kurabiye)

*185 gr oda ısında tereyağı
*1 cup şeker (250 gr)
*1 çay kaşığı vanilya(1 paket)
*1 yumurta
*2 1/2 cups un
*1 çay kaşığı tarçın(10 gr)

Yapılışı:

Yağ , şeker ve vanilyayı tamamen karıştırıp yumurtayı ekleyin. Unu eleyerek ekleyin. Tarçın miktarını isteğinize göre de ayarlayabilirsiniz. Hamur yumuşak , ele yapışmayan bir hamur olmalı. Fazla yumuşak olursa da verilen miktar haricinde un eklemeyin. Kapalı bir kabın içine koyarak 45 dakika kadar buzdolabında bekletin. Hafif unlanmış tezgahta 3mm kalınlığında açın ve dilediğiniz kurabiye kalıbıyla şekil verin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinde 180 C de 10-15 dakika kadar pişirin. Pişen kurabiyeler soğuduktan sonra şeker hamuru ile süsleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

SAYAC