Bu Blogda Ara
3 Ocak 2009 Cumartesi
Konya Etli Ekmek
Malzemeler:
4 su bardağı un
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar ılık su
İç harcı İçin:
200 gram kıyma
1 soğan
3 sivribiber
2 domates
1 tutam maydanoz
1 çorba kaşığı salça
tuz,karabiber
sıvıyağ
Hazırlanışı:
Karıştırma kabına unu ve tuzu alın. Ortasını açıp içine mayayı koyun. Alabildiği kadar su ile hamuru yoğurun.
İç harcı için karıştırma kabına kıymayı alın. Üzerine doğrayıcıdan geçirilmiş soğan, biber ve domates karışımını ekleyin. Salçasını da ilave ederek karıştırın.Tuz ekleyin.
Hamurları ortalama 12 bezeye bölün. Uzun lavaş gibi açın. Üzerine açık yer kalmayacak şekilde harçtan sürerek tepsiye alın. İyice ısınmış fırında 250 derecede kurutmadan pişirin. Bu hamurdan fırın tepsisine göre tam 6 etli ekmek çıktı. Çünkü yarısını dürüm için ayırmıştık. Pişen etli ekmeklerin üzerine kıyılmış maydanoz serperek, limon dilimleri ile servis edin. AFİYET OLSUN...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder