Bu Blogda Ara
23 Ocak 2009 Cuma
Tavuklu Talaş Böreği
Malzemeler:
12 yaprak milföy
1 tavuk göğsü
1 soğan
1 havuç
4 çorba k.bezelye
1 tutam maydonoz
Sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Kekik
Hazırlanışı:
İç harcı için tavuk göğüs etini küp küp doğrayın. Tavaya piyaz veya yemeklik doğranmış soğanları sıvıyağ ile birlikte soteleyin. Üzerine tavuk gögüs etini alıp şöyle bir çevirin.Üzerine küp doğranmış havuçları da ekleyerek etler yumuşayıncaya kadar pişirin.En son konserve bezelyenizi ve ince doğranmış maydanozları ekleyin. Tuzunu ve baharatını ekleyerek ilk sıcaklığının çıkmasını sağlayın. Milföy hamurlarına iç harcı paylaştırıp talaş böreği şeklinde kapatın. Kapattığınız kısımları alta getirerek üzerine yumurta sarısı sürün. 180 derecede üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder