Bu Blogda Ara
22 Ocak 2009 Perşembe
Kaburga Dolması
Malzemeler (3 kişilik);
1 kilogram kuzu kaburga (tek parça)
1 çay bardağı pirinç
1 adet soğan
Yarım çay bardağı badem
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
2 adet domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 adet yeşil biber
Hazırlanışı:
Bıçağın ucuyla kaburga ile et arasını yavaş yavaş açalım. Bademleri akşamdan suya ıslatalım. Yapacağımız zaman bademin dış kabuğunu soyarak beyaz badem elde edelim. Pirinçleri yıkayalım ve soğan, biber ve domatesleri yıkayalım, doğrayalım. Kaburga hariç diğer tüm malzemeleri karıştıralım. Bıçakla arasını açtığımız kaburganın içerisine karışımını dolduralım. Kaburganın kestiğimiz kısmını temiz bir iğne-iplik yardımıyla dikelim. Kaburgayı tencereye koyalım ve üzerine 2 su bardağı sıcak su ekleyelim. Bu sırada biraz da tuz ekleyelim. Kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 1-1.5 saat pişirelim. Piştikten sonra iplikleri çıkartarak servis yapalım. Afiyet olsun.
Etiketler:
dolma,
oktay usta et yemekleri,
oktay ustadan dolma tarifleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder