Bu Blogda Ara

22 Ocak 2009 Perşembe

Peynirli Poğaça


Malzemeler;

200 gram margarin
100 gram beyaz peynir
1 çay bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı yoğurt
Yarım çay kaşığı tuz
1 paket vanilya
1 adet yumurta
Alabildiğine un
Susam ve çörek otu

Hazırlanışı;

Margarini tavada eritelim. Geniş bir kapta yoğurdu, sıvı yağı, erimiş margarini,tuzu, vanilyayı ve 1 adet yumurtanın akını iyice karıştırıyoruz. Kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar un ve kabartma tozunu ekleyerek karıştırıyoruz. Küçük küçük parçalar alarak şekil vermek için yuvarlıyoruz ve düzleştiriyoruz. Ortasına peynir ekleyerek yarım ay şeklinde kapatıyoruz.

Fırın tepsisini margarinle yağlıyoruz. Oluşturduğumuz poğaça hamurlarını tepsiye diziyoruz ve yumurtanın sarısını poğaçaların üzerine sürüyoruz. İsteğe göre susam ve çörek otu ekliyoruz. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yarım saat kadar pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

SAYAC